Kontaktperson

Terje Goderstad

Skibevik Ringvei 6

4815 Saltrød

Mob. 957 39 163

Årsrapport fra interessegruppa Agder / Telemark 2016

Årsrapport til Årsmøtet i Transporthistorisk Forening,               fra Interessegruppa i Agder / Telemark for 2016

Året startet med to samlinger på Horisonten i Lillesand. Den ene i januar og den andre i mars, med 15 – 20 deltagere på hver samling.

Første treff hvor noen deltok var i slutten av april, på Kardangfestivalen i Bø. Det ble en kald opplevelse med snøvær. Deltagerne våre fra Bø kom direkte på søndagen ned til vårt eget 1. mai arrangement på Brokelandsheia. På Brokelandsheia var det i år god deltagelse med over 20 transporthistoriske kjøretøy, og godt besøkt av interesserte besøkende. Treffet ble avsluttet med en kjøretur rundt Vegårdshei, og ble avsluttet som vanlig hos Agder Kran i Amtmannssvingen.

Videre på Kristihimmelfartsdag deltok vi med 10 – 12 kjøretøy på det store treffet til Agder Motoriske i Froland. Der deltok det totalt ca. 600 historiske kjøretøy i år. Det snakkes om det største veteranbiltreffet i Norge. Senere i mai reiste vi fem kjøretøy på treff til Mæl ved Rjukan.

For mange av oss er turen til Odda over Haukeli den store årlige begivenheten. Mener det var over 10 biler i følge i år. Noen kom også sammen med Bråtlund/Evensen som arrangerer egen tur til dette treffet.

Synes også vi stilte mannsterke på Vognmannen på Magnor i år, med over 15 biler fra vårt distrikt.

Vårt årlige treff på Birkeland ble også godt besøkt i år med over 30 kjøretøy. Det ble arrangert en koselig samling med overnatting på fredagskvelden. Vi hadde masse besøk av interesserte mennesker på lørdagen, som ble avsluttet hos Asbjørn Mollestad og Sønner (transport) hvor Vognmannen 2017 skal arrangeres. Det er et stort flott område til dette arrangementet.

Videre utover høsten synes jeg kjøretøy fra vårt distrikt har vært godt representert både på Grensetreffet og Tommytreffet i Halden. Vi var også representer med mange kjøretøy under Broklandsheiadagene i Gjerstad hvor flere overnattet fra lørdag til søndag.

Ang. restaurering av flere kjøretøy så er det mye på gang. På Birkeland en Steyr tømmerbil, en FB 89 flatvogn og en G 88 trekkvogn. I Froland en 110 trekkvogn og en N 88 tippvogn. I Tvedestrand en FB 12 flatvogn og en F86 tippvogn. Det er sikkert også flere i Telemark som ikke jeg har oversikt over. Det gror godt med transporthistoriske kjøretøy i vårt distrikt. Det er gøy.

Ang. planlegginga av Vognmannen på Birkeland, så er dette godt i gang. Det er blitt avholdt et møte i november og et i januar. De fleste oppgavene er fordelt til forskjellige grupper som har begynt med arbeidet. Inge Bråtlund som tidligere var formann i Agder Motoriske Forening, har fått med seg mye folk fra denne foreningen. Dette er dyktige mennesker som har vært med på store like arrangementer tidligere.

Vi gleder oss og håper dette skal bli et fint arrangement.

Saltrød 22. januar 2017                                                         Terje Goderstad

 

Transporthistorisk forening
Postboks 915 Brakerøya
3002 Drammen
E: post@transporthistorisk.no
Org.nr: 983 434 274

Kontakt:

Nils Magne Gjeitnes
952 30 930

Webansvarlig
nettsiden@transporthistorisk.no

Redaktør
tungvektern@transporthistorisk.no

Kasserer
kasserer@transporthistorisk.no